MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Śliwki – zarówno świeże, jak i suszone – są źródłem silnych...
fot. JillWellington/Pixabay

5 powodów, aby jeść śliwki świeże i suszone. Pomagają nie tylko na zaparcia, ale też przy miażdżycy i nadciśnieniu tętniczym

Pomagają zmniejszyć stan zapalny organizmu

Śliwki – zarówno świeże, jak i suszone – są źródłem silnych przeciwutleniaczy, w tym witaminy C, czyli kwasu askorbinowego. Jedną z jego ról jest wspieranie organizmu w walce z antyoksydantami, a tym samym zmniejszanie stanu zapalnego i spowalnianie procesu starzenia komórek. Zawierają także duże ilości przeciwutleniaczy polifenolowych, które wpływają pozytywnie na kondycję kości i mogą zmniejszyć ryzyko wystąpienia cukrzycy i chorób serca.

Zobacz również

Piłkarki UKS SMS Łódź brązowymi medalistkami CLJ U-18!

Piłkarki UKS SMS Łódź brązowymi medalistkami CLJ U-18!

UKS Zapaśnik Radomsko trzeci w Memoriale Pawła Jasińskiego w Mysłowicach. ZDJĘCIA

NOWE
UKS Zapaśnik Radomsko trzeci w Memoriale Pawła Jasińskiego w Mysłowicach. ZDJĘCIA

Polecamy

Uderzenia gorąca w okresie menopauzy mogą sygnalizować poważną chorobę wątroby

Uderzenia gorąca w okresie menopauzy mogą sygnalizować poważną chorobę wątroby

Niesprawiedliwy nauczyciel kształtuje przyszłego populistę

Niesprawiedliwy nauczyciel kształtuje przyszłego populistę

Nowy Dragon Age z nowym tytułem i pierwszy gameplay

Nowy Dragon Age z nowym tytułem i pierwszy gameplay